Drie programma’s

Via het tabje 'Home' in de app kun je kiezen tussen drie programma’s voor het gebruik, namelijk Slapen, Dutten en Ontspannen. Elk programma kun je afzonderlijk van elkaar instellen.

• Wanneer het avond is en je van plan bent te gaan slapen, kies je voor het 'Slapen'.
  • Wanneer je overdag een powernap wilt doen, van zo’n 25 minuten, kies je voor 'Dutten'.
  • Wanneer je een film aan het kijken bent op de bank of je wilt ontspannen, kies je 'Ontspannen'.

Probeer de Slaaprobot in verschillende omgevingen uit en kijk wat het beste bij je past.

Geluidsinstellingen en duur van de ademhaling

Klik in het menu op het tabje 'Home', kies het programma waarvoor je de Slaaprobot wilt gebruiken en druk vervolgens op selecteer. Gebruik de eerste schuifregelaar om de duur van ademhaling aan te passen. Kies vervolgens of je rustgevende geluiden wilt inschakelen. Daaronder kun je naar de lijst met rustgevende geluiden. Selecteer de geluiden naar gelang jouw voorkeur. Er verschijnt een vinkje achter ieder geselecteerd geluid. Druk vervolgens op 'Gereed'. De tweede schuifregelaar bepaalt de tijd dat de geluiden worden afgespeeld. Als je alles hebt aangepast druk je op 'Opslaan'.

Let op! Om te controleren of de instellingen worden opgeslagen op de Slaaprobot, kun je op twee dingen letten. Ten eerste verschijnt er een vinkje op je scherm in de app na elke wijziging. Ten tweede gaan na elke opgeslagen wijziging de 4 lichtjes van de batterij indicatoren allemaal tegelijk kort branden.

Aanpassen van de ademhaling

In de app, via het tabje 'Ademhaling', kun je de ademhalingsinstellingen van de Slaaprobot kiezen. Je kunt ervoor kiezen om de Slaaprobot handmatig in te stellen. Hierbij kies je met de schuifregelaar een startfrequentie en een eindfrequentie. De Slaaprobot bouwt langzaam af naar deze frequentie. Als je het lastig vindt om te bepalen welke ademhaling het beste bij je past kun je naar beneden scrollen en het voorbeeld gebruiken om je te helpen. Hierbij adem je mee in het tempo van de cirkel om zo te bepalen welke snelheid prettig voelt. Ook kun je ervoor kiezen om de gesynchroniseerde ademhaling te selecteren. Hierbij hoef je dus geen ademhalingsfrequentie in te stellen omdat de slaaprobot zich aan jouw tempo aanpast.