Ademhalingsregulatie

Ademhalingsregulering wordt al eeuwenlang gebruikt als een manier om te ontspannen. Een langzaam ademhalingsritme vermindert stress en heeft een kalmerend effect op lichaam en geest. Dit draagt bij aan een betere nachtrust. Ademhalingsregulatie is daarom een van de belangrijkste kenmerken van de Somnox Slaaprobot. De slaaprobot simuleert een ademhalingsritme dat geschikt is om bij in slaap te vallen. Wanneer je de slaaprobot tegen vasthoudt, pas je onbewust je ademhalingsritme aan op dat van de slaaprobot. Doordat het ademhalingsritme van de slaaprobot, en dus ook het jouwe, geleidelijk vertraagt, ontspant het lichaam en krijgen je hersenen een signaal dat het tijd is om te gaan slapen.

Rustgevende geluiden

Sommige mensen houden van stilte in de slaapkamer, maar in veel gevallen kunnen bepaalde geluiden bijdragen aan een goede nachtrust. Rustgevende geluiden of langzame muziek verminderen stress en zorgen voor ontspanning. Dit helpt je sneller in slaap te vallen. De Somnox Slaaprobot is daarom uitgerust met een aantal ontspannende geluiden, waaronder het geluid van een witte ruis, maar ook diverse slaapliedjes en meditatiemuziek. Hiervoor heeft een team van geluidstechnici onderzocht welke geluiden het meest effectief zijn. Zodra je slaapt, neemt het volume automatisch en geleidelijk af.

Genegenheid en comfort

De vorm van de Somnox Slaaprobot is zo ontworpen dat je hem in een natuurlijke positie tegen je borst kunt houden en je armen er omheen kunt slaan. Deze ‘knuffel-houding’ heeft een kalmerend effect en draagt bij aan een veilig en ontspannen gevoel. Het zachte materiaal zorgt ook voor extra comfort. Leuk feit: de hoes van de Somnox Slaaprobot is gemaakt van hetzelfde duurzame materiaal als de hoes van een Auping matras.

Did this answer your question?