Het is mogelijk om de slaaprobot te gebruiken zonder de applicatie. Echter raden wij dit niet aan omdat de slaaprobot het beste werkt in combinatie met de app. Als je geen app gebruikt, kun je de ademhalings- en geluidsinstellingen van de slaaprobot niet aanpassen naar gelang jouw persoonlijke voorkeuren. Daarnaast is het ook niet mogelijk om je slaaprobot te updaten zonder de applicatie. Je hebt de app alleen nodig wanneer je de slaaprobot, eens in de zoveel tijd, wilt in te stellen of wanneer de slaaprobot wilt updaten. Na het instellen, kun je de slaaprobot gebruiken zonder de app blijven gebruiken. De instellingen blijven permanent bewaard.